5 ok, amelyek miatt nem sikeres a diétád


Tele van az internet azzal a témával, hogy hogyan fogyjunk le könnyedén és gyorsan, azonban ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan néhányan hangoztatják. Biztosan Te is nap mint nap találkozol diétával kapcsolatos cikkekkel, és mi is adtunk már jó pár tippet, hogy segítsük a diétát. Most összegyűjtöttük Neked, hogy mit NE csinálj a fogyókúra alatt.

Miért nem sikeres a diéta?

Cukormentes italok fogyasztása

Ha azt gondolod, hogy a cukormentes üdítők nem hizlalnak, akkor nagyon tévedsz. Emellett ezek az italok nem csak a pluszkilókért felelnek, hanem növelik a cukorbetegség és a szívinfarktus esélyét is. A hozzáadott mesterséges édesítőszerek nagyon károsak az egészségre, ezen felül az éhségérzet növeléséért is felelősek. Kutatások bebizonyították, hogy azok, akik cukormentes üdítőitalokat fogyasztanak, valójában többet esznek.

Túl sokat akarsz egyszerre

Gyakran elkövetik azt a hibát, hogy túl gyorsan szeretnének lefogyni, ami nem csak haszontalan, hanem egészségtelen is. Fontos, hogy tudd, aki hirtelen megszabadul néhány kilótól, az nem a testzsírból veszít, hanem a szervezet által elraktározott szénhidrátokból és vízből. Ezek a kilók azonban hamar vissza is jönnek, és az úgynevezett jojó effektus következik be.

Nem ismered eléggé az anyagcseretípusodat

Minden ember más, mind külsőleg, mind belsőleg. Mindenkinek máshogy működik a szervezete, és ez az oka annak, hogy ha egy táplálék valakinek nem jó, a másik ember számára egészséges. Nem véletlen, hogy a divatdiéták sikertelenek. Ahhoz, hogy megtudd, számodra milyen az ideális táplálkozás, meg kell, hogy ismerd az anyagcseretípusodat, ami egy mérés folyamán zajlik le. Az eredmények alapján egy iránytűt kapsz azzal kapcsolatban, hogy számodra milyen ételek hasznosnak, mik segítik a diétád, valamint mitől leszel energikusabb és fittebb. Ide kattintva bővebb információt kapsz az anyagcseretípus-mérésről.

Nem eszel elég változatosan

Gyakori hiba, ha valaki nem eszik változatosan, csak a megszokott ételekhez ragaszkodik. Ez azonban nem csak a diétát lassítja le, hanem egészségtelen is, mivel a szervezet ehhez igazítja a működését. Ezért is gondoskodtunk arról, hogy a Metodic Food ételei amellett, hogy nagymértékben és egészségesen segítsék elő a diétát, legyenek nagyon változatosak is. Guténmentes, cukormentes, tej és tejtermék mentes fogásainkért kattints ide.

Nem mozogsz rendszeresen

A kiegyensúlyozott étkezés mellett a mozgás elkerülhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy sikeres legyen a fogyókúrád. Nem elég, ha néha-néha neki állsz edzeni (bár ez is jobb, mint a semmi). Sokkal hatásosabb, ha egy rendszert viszel be az életedbe, amit azzal tudsz a legjobban bevezetni, ha készítesz magadnak egy tervet. Hetente legalább 2-szer szánj időt az edzésre, ha az időd engedi, természetesen több napot is betervezhetsz. A lényeg, hogy rendszeresen mozogj a sikeres fogyókúra érdekében.

Értékelje ezt a tartalmat