Rólunk

Milyen céllal alakultunk?

A vállalkozás 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy egy olyan életmód- és táplálkozási tánácsadási rendszert vezessen be Magyarországon, amely egyénre szabott megoldást kínál az étkezéssel, az anyagcserével és a testsúllyal kapcsolatos problémákra.

Az orvosi, dietetikusi ajánlások sajnos a magyar köztudatban helytelenül ragadtak meg: a legtöbben betegség esetén, a kezelés szükséges részeként tekintenek rájuk, míg egészségmegőrzés és megelőzés céljából kevesen élnek ezek lehetőségével.

Nem véletlen, hogy a lakosság több, mint 60%-a küzd súlyproblémákkal, cukorbetegséggel, emésztési panaszokkal, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekkel hazánkban. Ebben sajnos annak is komoly szerepe van, hogy a legtöbben a szakszerű segítség igénybevétele helyett inkább újabb és újabb fogyókúrás módszereket próbálnak ki, pirulákat és csodaporokat szedve igyekeznek lefogyni, esetleg éheztetik magukat. A jojó-effektus így folyamatossá válik, a test egyre zsírosabb lesz, betegségek alakulnak ki. A fogyókúrák 95%-a ugyanis amellett, hogy kudarcot vall, rendkívül veszélyes is.

Elérkezett az idő arra, hogy egy teljesen új megközelítésbe kerüljön ez a téma, és a sok elkeseredett ember végre életre szóló* megoldást kapjon.

Mi az a Metodic módszer?

A METODIC alapítói fitnesz szakemberek, akik maguk is megtapasztalták, hogy milyen nagy igény van egy olyan módszerre, ami tudományosan megalapozott, egyénre szabott, és objektív mérésen alapszik. Egy módszer, mely ötvözi az orvostudomány legújabb vívmányait a legmodernebb technikai kivitelezési eljárásokkal, és ami által olyan új ismeretanyag birtokába jutunk, amely valódi, egyedi sajátosságokat is figyelembe vevő választ ad ügyfeleinek, így nem kell többé általános frázisokat hallgatniuk az egészséges táplálkozásról.

Cégünk küldetése:

Az optimális testsúly, az egészség és a vitalitás elérhető a test ismerete és a személyre szabott táplálkozás segítségével. Az a célunk, hogy ezt minél többekhez eljuttassuk.

Ennek megvalósítása érdekében a módszert az alapítók rendszerbe foglalták, és összeállt egy profi csapat is 2010 végére – ekkor indult el hivatalosan is a METODIC franchise rendszer.

Mit jelent dióhéjban, hogy profi csapat?

  • Speciálisan felkészített szakemberekkel dolgozunk, akik rendelkeznek mind szakmai előképzettséggel és tapasztalattal, mind pedig a Metodic módszer tökéletes ismeretével.
  • Szakembereink közt találhatók orvosok, dietetikusok, természetgyógyászok, illetve személyi edzők is.

Mitől különleges a csapat munkája?

A METODIC egy újfajta szemléletmódot képvisel az életmód tanácsadásban: általánosságok és trendi fogyókúrák helyett, személyre szabott megoldást ad, aminek középpontjában az egészség, a vitalitás és a fitt alak megőrzése, illetve visszanyerése áll.

 

*A táplálkozási- és hormontípust alapvetően két szempont határozza meg. Az egyik a testünk genetikai beállítottsága, a másik az életmódbeli szokásaink. Ezért javasolt a test szükségleteit időről-időre újra felmérni, hogy a megváltozott állapotokhoz lehessen igazítani a táplálkozást és az életviteli szokásokat!