Egy alacsony kalóriás zöldség, amit sosem fogsz tudni megunni


A tökfélékhez tartozó cukkini egy olyan zöldség, amely több energiát vesz igénybe a szervezetünk feldolgozása által, mint amennyit beviszünk vele. Ettől függetlenül nagyon táplálóak, így mindenképpen érdemes sokszor fogyasztani. A cukkini rendkívül alacsony kalóriatartalmának köszönhetően elsőként a diétázók körében vált igen kapóssá. 95%-át víz alkotja, így alig van benne valami, ami hizlalna.

 

Miért hasznos a cukkini?

A cukkini gazdag C és B vitamin forrásnak számít, emellett található benne magnézium, kálium, cink, foszfor, mangán, folsav, valamint antioxidánsban is gazdag. Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása van, aminek köszönhetően a hasnyálmirigy-gyulladásra is jótékonyan hat. Ezen felül erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti szívbetegségek és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

A hétköznapokban nincs időd minden étkezésed alkalmával főzni? Vagy csak az ebéd kitalálása-elkészítése okoz gondot, hogy változatosan étkezz, diétásan, sőt, még finom is legyen, amit eszel?
Válaszd a Metodic Food egészséges menüit minden hétköznap, amelyek segítenek megőrizni vagy visszanyerni az ideális alakod, mindezt egészséges, friss, méregmentes összetevőkkel és készítési móddal!

Egy egyszerű, és nagyon finom cukkinis receptet hoztunk most Neked

 

Paradicsomos cukkini saláta

Hozzávalók:

2 kisebb, zsenge cukkini
3 közepes paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál citromlé
2 szelet gluténmentes kenyér

bors
bazsalikom

Elkészítés

Keverd el a citromot, a bazsalikomot, az olajat és a borsot, a felkockázott paradicsomot és hagymát a vékonyra gyalult cukkinivel együtt add az öntethez. A gluténmentes kenyérszeleteket kockázd fel, és tepsiben (szárazon) 6-8 percig pirítsd meg. Miután kihűlt, keverd hozzá a zöldségekhez, és hagyd állni 20 percig.
Tipp: Ízlésednek megfelelően válogathatsz még hozzá friss zöldségeket.

 

 

 

Értékelje ezt a tartalmat