Zsírégető anyagok, amiket gyakran adj az ételhez: gyorsítják a fogyást!
Ezúttal nem a fűszerekről lesz szó, amikről sokat hallani, hanem valami másról. Olyan ételekről, amelyek egyébként önállóan is megállják a helyüket, de használhatod természetes “adalékként” is őket. Sőt, olajok, lisztek is készülnek belőlük. Mostanra talán gyanítod is, mikről van szó: 3 zsírégető magocskát mutatunk, amelyek segítenek, hogy hatékonyabban működjön az anyagcseréd, és gyorsabban megválj a felesleges kilóktól is.
Tökmag – a legfinomabb zsírégető mag
A tökmag igen gazdag B-vitaminokban, amik mind az idegrendszer, mind az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, erről ITT többet megtudhatsz. Emellett a fogyáshoz egyik legfontosabb ásványi anyagban, a magnéziumban, továbbá cinkben, vasban is bővelkedik, emellett jó növényi fehérjeforrást jelent. Esszenciális zsírsavakban gazdag, segít a koleszterinszint alacsonyan tartásában, óvja a szív- és érrendszer egészségét. Emellett férfiaknál potencianövelő hatással is bír állítólag, továbbá az ízületi gyulladásokra is gyógyítóan hat.
A legjobb formái
Amellett, hogy fogyaszthatod magában “nasiként”, hozzáadhatod esetleg házi granolához vagy müzlihez, kekszeket és süteményeket dúsíthatsz vele, továbbá a tökmaglisztet adaléklisztként bármilyen alternatív – gluténmentes, teljes kiőrlésű stb. – pogácsához, péksütihez hozzáadhatod. A hidegen sajtolt tökmagolaj pedig kiváló salátákra, ha már unod az olívaolajat.
Szeretnél minden nap hasznos makro- és mikrotápanyagokban gazdag, egészséges, tápláló ebédet fogyasztani, amitől nem nehezülsz el és ami emellett segít a fogyásban is? Válaszd a Metodic Food ételeit minden nap. Glutén-, laktóz- és cukormentes kínálatunkat ITT találod!
Napraforgómag – hétköznapi zsírégető magocska
A napraforgómag szintén csodás B-vitaminforrás, ami nélkülözhetetlen a zsírégetés beindulásához. Emellett E-vitamin-tartalmuk is igen magas, ez egy remek antioxidáns, ami segít többek közt a megfelelő, rugalmas bőrállapot megőrzésében. A legkiválóbb hatást azonban a napraforgómag a szív- és érrendszer egészségére gyakorolja.
Milyen módokon add az ételeidhez?
Hozzáadhatod müzlikhez és házi péksütikhez szintén, illetve száraz serpenyőben kicsit átpirítva megszórhatsz vele salátákat. Ahogy tökmaglisztet, ugyanúgy napraforgómag-lisztet is lehetőséged van beszerezni, ennek felhasználása megegyezik a búzalisztével, használhatod a sütés mellett sűrítésre is.
Zsírégető és emésztésjavító: a lenmag
A lenmag kiváló rostforrás, emiatt igen pozitívan hat az anyagcserédre. Emellett kalciumban és magnéziumban is gazdag, amik szintén nélkülözhetetlen mikro tápanyagok az emésztés megfelelő működéséhez. Gyulladáscsökkentő hatással bír, kedvezően hat a szív- és érrendszer egészségére, a legtöbb diéta és életmódváltás során nem véletlenül javasolt napi egy evőkanállal a fogyasztása. Segít a székrekedés megszüntetésében.
Hogyan iktasd be az étkezésedbe?
Olaj formájában salátákra kifejezetten javasolt, a magját otthoni sütésű kiflikbe, kenyerekbe, vagy ahogy a képen is látható, krékerekbe tedd, a lisztjét pedig sűrítésre és adaléklisztként is felhasználhatod.
Fontos, hogy ezeket az ételeket tényleg csak, mint adalékokat fogyaszd, mértékkel vidd be őket. Mivel zsiradékegységnek felelnek meg a Metodic szerint, érdemes tartanod magad a napi ideális, ajánlott bevitelhez, ellenkező esetben hizlalhatnak is. Az ideális beviteli mértéket az anyagcseretípusod határozza meg, amit INNEN ismerhetsz meg!