László


 

Először is nagyon szépen köszönöm még egyszer segítségét és táplálkozásom nyomon követését, továbbá a leveleimre írott válaszokat! Nem vagyok az a tipikus hozzászóló, vagy megmondóember-típus, de most kivételt teszek és leírom tapasztalataimat az Ön által bemért és részemre összeállított diétával kapcsolatban. Teszem mindezt azért, mert azt gondolom, hogy az Ön programjával nagyon sok beteg vagy betegeskedő ember nyerné-nyerheti-nyeri vissza egészségét. Remélem, segíthet ez az írás bárkinek egy jó döntésben, hogy új életet kezdjen vagy a jelenlegin sikeresen változtasson (és ezek tényleg nem nagy szavak). Ez kicsit úgy hangzott, mintha nagyon mélyről jöttem volna fel, ezért megjegyzem, de mondtam is Emesének, hogy kiváló sportolói múlttal rendelkezem – ami persze tudom, hogy nem egyenlő az egészséges életmóddal.

Bizonyára Ön is emlékszik, hogy emésztési problémáim vezettek Önhöz néhány hónappal ezelőtt. Egyik természetgyógyász barátom ajánlotta Önt, aki sok olyan emberrel találkozott, akik korábban jártak Önnél és látta rajtuk a pozitív változásokat. Az Önnel való találkozás és a vizsgálat is szimpatikus volt, közvetlen, baráti környezetben zajlott, de ami utána következett, az sarkallt inkább e sorok leírására. Amikor eljöttem Öntől a hónom alatt a sok dokumentummal, már akkor tudtam, hogy jó útra értem. Azt már egy ideje éreztem, hogy változtatnom kell az étkezési szokásaimon, meg is próbáltam egy-két dolgot – több-kevesebb sikerrel, inkább kevesebbel. Most így utólag csak azt érzem, hogy hamarabb kellett volna elmennem Önhöz.

A diétát hanyagul kezdtem, mivel éppen egy nagy utazás következett a mérés után, de azért igyekeztem nem bevinni a tiltott dolgokat. Aztán mikor belevágtam, éreztem rögtön, hogy ez az én utam. Már az első napokban nagy változásokon mentem keresztül: pillanatok alatt megszűntek emésztési gondjaim, hasi panaszaim, sőt nagyon gyorsan elkezdett laposodni a hasam és kitisztulni a fejem. Elképesztően megnőtt a koncentrációs képességem, fáradhatatlanná váltam fizikailag és szellemileg egyaránt, ami természetesen azóta is tart. Teljesen megszűntek a vércukor-szintem ingadozásai és az azokból adódó panaszaim, kicsit később pedig a keringési problémáimból adódó lábfájásom is megszűnt. Nem voltam soha kövér, de némi felesleg volt rajtam. Főleg, hogy egy izomszakadást követő műtét után keveset mozogtam. A diétát elkezdve nagyon gyorsan kezdtem súlyt veszíteni, és azt gondolom, hogy izmot nem, csak felesleges zsírt. Az edzéseket újra elkezdtem és gyors fejlődésnek indultam a sportban is. Mégis a legnagyobb hasznát abban látom a programnak, hogy nagyon megváltoztatta a gondolkodásomat – még ha korábban nem is jártam nagyon rossz úton. Mindig is tudatosan igyekeztem egészségesen élni, sőt még az irány is hasonló volt az Ön által megadotthoz, viszont a kivitelezés nem – itt jött be az Ön programja és szaktudása. Szóval biztosan jó úton jártam, hiszen odavezetett Emeséhez. Ön nélkül viszont soha nem jutottam volna ide, nem tértem volna vissza az egészség útjára. Persze több dolog kellett hozzá, de az egyik legfontosabb mindenképpen Emese programja volt. Az egy plusz hozadéka a programnak, hogy 25-30 éve tartó bőrbetegségeim szűntek meg néhány hét alatt, ahogy a diéta során a sok méreganyag kiürült a szervezetemből. Ezen még családtagjaim is meglepődtek, az orvos barátomról nem is beszélve. További hozadéka még a diétának, hogy a már romló szemeim teljesen rendbe jöttek, olyan élessé vált a látásom, mint fiatal koromban volt. Ez nagyon fontos számomra, mivel sokat olvasok és egyszerűen soha nem tudtam megszeretni az amúgy dizájnos olvasó szemüvegemet. Leírom még változásként, hogy családom szerint 10 évet fiatalodott az arcom, ráncaim elhalványodtak, részben eltűntek – ez mondjuk egy nőnek fontos lehet, nekem kevésbé, de így van.

Őszintén írom Önnek, hogy sokat vártam a programjától, de erre az elképesztő sikerre és ilyen kimagasló eredményekre nem számítottam. Arra pedig végképp nem gondoltam, hogy lehet diétázni éhezés nélkül. Már pedig én egy percet sem éheztem és éhezem a diéta alatt, ami szintén nagyon fontos tényező.

Nagyon szépen köszönöm, hogy megváltoztathattam az életemet az Ön segítségével.