Dr. Soós Beáta


Szemész orvos vagyok, 57 éves. Egész életemben a betegségek valódi okai érdekeltek, és a problémák természetes megoldása. Emiatt jógát, thai és talp masszázst, akupunktúrát, különböző meditációkat, reikit, pránát, és 11 éve homeopátiát tanulok. A családom 10 éve nem használ gyógyszereket, és próbálunk egészségesen táplálkozni. 

 A változó korban azonban 15 kg. testsúly feleslegem lett. Amikor az anyagcseretípus-mérésről hallottam, éppen paleolit módon próbáltam táplálkozni, ami nekem egyáltalán nem volt sikeres, mivel 65%-ban szénhidrátokat kell ennem, mint kiderült..

A mérés kellemes, nyugodt körülmények között történik, ellazult állapotban, nekem nagy élmény volt Szegeden Emesénél a mérés. Próbáltam mindent megérteni, megjegyezni, és utána minden kérdésemet pontosan tisztázni, hiszen ez az én érdekem volt.

Ahogy kimentem az ajtón, máris próbáltam egy kis konyhai mérleget beszerezni, és pontosan mindent  betartani. Az első héten feszült voltam az izgalomtól, hogy mindent jól csinálok-e, és a méreganyagok elvonásától is. Ez olyan, mint amikor valakitől elvonják a kábítószert. Amikor abbahagyjuk a nekünk energiaszinten rontó élelmiszert, akkor elvonási tünetek jelentkeznek. Ez nálam egy hétig tartott. Cukorbetegek különösen figyeljenek erre, és beszéljenek a kezelőorvossal!

Utána pedig lassan, fokozatosan emelkedni kezdett az energiaszintem. A krónikus testi panaszaim folyamatosan múltak el. Az első egy hónapban nem javasolt a komolyabb testmozgás a tisztulási folyamat alatt, de én ez alatt is mozogtam, a teljesítményem azonban hónapról-hónapra javult. 2016 nyarán naponta 25 km-t és 700m. szintkülönbséget tettünk meg a Magas-Tátrában a legkisebb lányommal. Egy évvel ezelőtt a 25 km síksági gyaloglás is sok lett volna.

Természetesen nem tudtam mindig 100%-osan betartani mindent, hiszen én is emberből vagyok!  De mindig észrevettem, hogy akkor érzem magam a legjobban, ha minél tökéletesebben próbálok a mérések szerint táplálkozni. Ha visszatértem valamely régi, nekem nem megfelelő táplálékhoz, akkor visszatért egy régi tünetem. 

Minden nap ajánlom a módszert a betegeimnek. Próbálom megértetni velük, hogy az életünkért mi magunk vagyunk a felelősek!  Saját magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünkért!

A változtatás mindig nehéz, de az eredmény többszörösen kárpótol: magas energiaszint, egyre fiatalosabb külső, gyógyulás, és a fogyás csak jutalom mindezek után! Én 15 kg-t fogytam. Az sem közömbös, hogy növekedik az önértékelésünk, és szinte náthásak sem leszünk. Az ilyen ember jobb hatással van a környezetére, és orvosként is hitelesebb, követendőbb  példát tud mutatni.

 A három lányom nagyon hasonlít rám, mégis teljesen más típusok lettek, és másképp kell táplálkozniuk is. Minden megoldható! Ha pl. pörköltet készítek, abba két-háromféle húst is lehet tenni. Különböző nagyságúra vágom őket, és mindenki megtalálja a sajátját. A probléma nem ez, a kicsit másabb főzés, az odafigyelés, hanem a krónikus betegségek!  

Javaslom mindenkinek, aki pozitív változást szeretne az életében, és képes érte lépéseket tenni, hogy menjen el Szegedre, jelentkezzen be anyagcseretípus-mérésre Emeséhez, hiszen a mérés szükséges, a jobb élet felé vezet.

 

                     

                                                                                                                 Dr. Soós Beáta Szentes