Ilyen egy jó mindenmentes receptfejlesztő – érted dolgozik


Szenvedélyes kapcsolatom a főzéssel évtizedekre nyúlik vissza. Az indulást az adta, hogy  nagymamámnak segítettem a világ legfinomabb fogásainak elkészítésében, majd sokkal később, amikor kiröpültek a gyerekeim, elvégeztem egy szakácsképző tanfolyamot, és 2011-ben nyitottam egy főzőiskolát, és egy lakáséttermet.

Ebben az időszakban sokkal inkább az ízekre, mint az egészségtudatosságra koncentráltam, de amikor 2013-ban egy autoimmun betegséggel (Hashimoto) diagnosztizáltak, alapjaiban meg kellett változtatnom étkezési szokásaimat

A gyógyszeres kezelések eredményeként jobban lettem, de sok tünet nem múlt el. Továbbra is gyakran fájt a fejem, görcsölt a hasam, rosszul aludtam, nem fogott az agyam. Jobb napokon odaültem a számítógéphez, és böngésztem a témában elérhető anyagokat. Sokan, sokfélét tanácsoltak, de egy dolog minden írásban közös volt: a diéta. Elkezdtem tesztelni olyan recepteket, amik kevésbé tűntek kétségbeejtőnek, és néhány jól sikerült kísérlet után felbátorodtam. Addig sosem hallott növények lisztjéből kenyeret sütöttem, tojásfehérjéből túrót varázsoltam, növényi tejeket kutyultam, amiből aztán joghurt és tejföl készült.

A változást durván fél év elteltével kezdtem észrevenni magamon. Eltűnt a fejfájás, több energiám lett, mint huszonévesen, és jelentősen csökkentek az emésztési panaszok.  Annyira jól lettem, hogy mindenkivel meg akartam osztani a tudást, aminek ezt köszönhettem.

2016 márciusában egy rendezvényen összeismerkedtem a BBC good food magazin főszerkesztőjével. Szó szót követett, és  azóta  glutén-tejtermék-és cukormentes rovatot írok a világ egyik legszínvonalasabb gasztronómiai havilapjában.

2017 végén a barátnőm átküldött egy álláshirdetést, melyben az állt, hogy a Metodic Vital Kft. receptfejlesztőt keres. Annyi megjegyzést fűzött a linkhez, hogy „ Anikó, ez te vagy”. És tényleg én voltam. Addig is tisztában voltam azzal, hogy a világ tele van allergiásokkal, cukorbetegekkel, inzulinrezisztensekkel, glutén-és laktózérzékenyekkel, de amióta a Metodicnál dolgozom, napi szinten tapasztalom, milyen sok embernek van szüksége segítségre. Ha valaki, én tudom, milyen érzés azzal szembesülni, hogy vége a pazar lakomáknak, csak salátalevél van és párolt hal.

Az életemet tettem föl arra, hogy egyik fő örömforrásunk, az evés ne minősüljön át gyógyszeres kezeléssé. Ennek szem előtt tartásával igyekszem a lehető legjobb recepteket összeállítani, és mindent megtenni azért, hogy a konyhánkon készült ételek diétázók és nem diétázók számára egyformán finomak legyenek. Ide kattintva tudod megkóstolni az egyre finomabb és változatosabb Metodic ételeinket.

Katartikus élmény, amikor ügyfeleink hálálkodva térnek vissza hozzánk, és arról számolnak be, hogy a Metodic módszernek, és finom ételeinknek hála jól érzik magukat, lefogytak, és tele vannak energiával.

 

 

Értékelje ezt a tartalmat