Orvosi ajánlás

Dr. Englert Zoltán

Englert Z képBelgyógyász szakorvos, minősített biostatisztikus, az összetett életmódbetegségek specialistája.

Pareto-szabály kimondja, hogy számos jelenség esetén a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza.

Sajnálatos tény, hogy a testsúlycsökkentő elhatározások még ennél is rosszabb képet mutatnak, amely nem kis részben a „divatdiéták” romboló hatásának köszönhető. A fogyókúra kísérletek ugyanis több mint 90%-a kudarccal végződik, különösen, ha azok 6 hónapon túli hatását vizsgáljuk.

Joggal felmerül a kérdés, vajon mint tesz másképpen a sikeres 10%? Életmódszakértői Intézményünkbe látogató vendégeink körében végzett kutatásaink szerint ez rengeteg tényezőre vezethető vissza, de ezek közül is van néhány olyan, amelynek megléte, vagy hiánya döntően meghatározza a táplálkozási terv sorsát:

 1. A fogyókúra, vagy életmód- és szemléletváltás?
 2. Mérhető, objektív adatok az aktuális élettani, fittségi állapotról
 3. A fennálló életmódbeli kockázati tényezők feltárása és fokozatos kiiktatása
 4. A Célok pontos kitűzése és az egyéni a lehetőségekkel való összehangolása
 5. Testalkat típushoz, pontos testösszetételhez igazított olyan személyre szabott táplálkozási és edzésterv, amelyben a legapróbb részletekig le vannak bontva az egyes lépések
 6. Jól megtervezett életritmus és betartható időrend (!)
 7. A motiváció folyamatos fenntartása (szokáskontroll kialakítása), a táplálkozási és fitnesz erőfeszítések mélypontjain átsegítő „jutalmazási-rendszer” kidolgozása (holtpont technikák)
 8. A környezet támogatása (család, munkahely, barátok…) és az érdektelenek, ellendrukkerek kompenzálása
 9. A megváltozott étrend, esetleg a kiegészítő testmozgás miatt fellépő élettani változásokhoz igazodó vitamin és nyomelem pótlás, esetleg ésszerű étrend kiegészítő szedés (hiánytünet és túladagolás megakadályozása)

Tudományos központunk kíváncsiságát éppen az keltette fel, hogy a Metodic-módszerrel támogatott vendégek miért mutatnak sokkal jobb, meggyőzőbb eredményeket, mint mások?

A genetika tudománya már évek óta igazolta, hogy a gének mennyiségi összegződése révén táplálkozási szempontból messze nem vagyunk egységesek. Vannak “gyorségetők”, mások pedig jobban „hasznosítják” a tápanyagokat. Egyesek testsúlycsökkentésre zsírlebontással reagálnak, míg egy másik csoportjuk hamarabb kezdi bontani az izomzatot. Jelentős egyéni különbségek vannak az izomépítés és “kardió edzések” hatékonyságában is, és a sort még folytathatnánk…

Éppen ezért izgalmas, engem személy szerint is inspiráló kérdés, hogy vajon mi a Metodic-módszer sikerének a titka?

Ennek megválaszolására egy olyan komoly biostatisztikai vizsgálatsorozatot indítottunk el, amelynek célja a Metodic-módszer és eredményeinek tudományos szintű vizsgálata. Az elemzések során orvosi értelemben is választ keresünk arra, hogy vajon minek köszönhető az a kiemelkedő hatékonyság, amellyel a Metodic-módszer nemcsak a hazai életmód váltók ezreinek tette lehetővé a tartós testsúlycsökkentést, hanem mindezt okosan, ésszerűen és kontrolláltan!

Kívánom és személyesen ajánlom mindenkinek, hogy ismerje meg a módszert, mert alkalmazásával jelentős életviteli javulást tud előidézni.

Dr. Englert Zoltán

Igazgató

MedVISER Orvosi Innovációs és Életmódszakértői Módszertani Központ

https://medviser-eu.webnode.hu/

 
 

Magadra ismersz?

Magadra ismersz?
 • Súlyproblémával küzdesz, fogyni/hízni szeretnél?
 • Hirtelen tör Rád a farkaséhség, és ilyenkor úgy érzed, csillapíthatatlan az étvágyad?
 • Volt már jojó-effektusod korábbi diétáid során?
 • Fokozott vágyad van az édességekre?
 • Étkezés után azonnal Rád tör az álmosság?
 • Emésztési problémáid vannak?
 • Vércukorszinted gyakran ingadozik?
 • Magas vérnyomással küzdesz?
 • Gyakran levertnek, energiátlannak érzed magad; fáradékony vagy, esetleg hiperaktív?
 • Rossz a közérzeted, gyakori hangulatváltozásaid vannak?