Miért fontos egészségesen táplálkozni?

„Egy betegségnek sok apja lehet, de minden betegség anyja a helytelen táplálkozás”
Kínai közmondás

7

A táplálkozás a szervezet alapjaira hat, ezért óriási hatással van egészségi állapotunkra és energiaszintünkre.

Mindenki eszik. Minden elfogyasztott étel tápanyagtartalma minden egyes sejtünkhöz, a véráramon keresztül. Mivel minden sejtmaggal rendelkező sejtnek önálló anyagcseréje van, ha megfelelően táplálkozunk, a sejtjeink energiaellátottsága magas lesz, és így egy optimális sejtműködést tudunk elérni.

Ennek következménye az lesz, hogy szervezetünk kiegyensúlyozottan és egészségesen fog működni. Azt pedig, hogy milyen valakinek a formája – a genetikán túl, – 70%-ban az étkezése határozza meg. Ezért is érdemes odafigyelni rá, mivel táplálod a tested.

De mit jelent egészségesen táplálkozni? Diétázni, fogyókúrázni kell? Semmiképp sem!

Irányított és tudatos táplálkozás az egyéni sajátosságaid alapján.
megoldas-a-problemara-2Felmerült már benned, hogy miért nem működik mindenkinél ugyanaz a diéta? Miért nem érzi jól magát valaki egy fehérjében gazdag diétától, vagy mások miért híznak a vegetáriánus életmódtól? A válasz egyszerű, nem vagyunk egyformák! Az emberek különböznek egymástól, mind külsőben, mind lelkileg, mind pedig a táplálékokra adott reakcióikban. Sokan azért vesznek el a különféle diéták és életmód-programok útvesztőiben, mert nem ismerik saját igényeiket. Ráadásul, már annyi mindent kipróbáltak, hogy a testük igényeire már abszolút nem fogékonyak… Mi jelenthet kiutat a diéták útvesztőiből?

Egy anyagcseretípus-diagnosztika  segítségével végre megismerheted a tested saját igényeit, és ha azoknak megfelelően táplálkozol majd, a pluszkilóknak is búcsút inthetsz. Ebben (is) segít a Metodic-módszer.

 

megoldas-a-problemara-3Az anyagcseretípus-diagnosztika kérdőíves és gépi mérés útján együttesen történik. Lényege, hogy egy orvostechnikai eszköz segítségével feltérképezzük, Te milyen táplálkozási típusba tartozol, és ez alapján mire van szüksége szervezetednek.

Ha azt az üzemanyagot tankolod a testedbe, ami neki jó, akkor a legjobb formádat érheted el:  mind az alakodat, mind energiád mennyiségét illetően.
Tovább >

 
 

Magadra ismersz?

Magadra ismersz?
  • Súlyproblémával küzdesz, fogyni/hízni szeretnél?
  • Hirtelen tör Rád a farkaséhség, és ilyenkor úgy érzed, csillapíthatatlan az étvágyad?
  • Volt már jojó-effektusod korábbi diétáid során?
  • Fokozott vágyad van az édességekre?
  • Étkezés után azonnal Rád tör az álmosság?
  • Emésztési problémáid vannak?
  • Vércukorszinted gyakran ingadozik?
  • Magas vérnyomással küzdesz?
  • Gyakran levertnek, energiátlannak érzed magad; fáradékony vagy, esetleg hiperaktív?
  • Rossz a közérzeted, gyakori hangulatváltozásaid vannak?