Megdöbbentő kutatási eredmények – ezek az ételek pár nap alatt károsítják az anyagcseréd


Nem árulunk el nagy titkot azzal kapcsolatban, hogy a gyorséttermi ételek mennyire károsak a szervezetre. Számos kutatás bebizonyította már ezeknek egészségtelen hatásait, a legújabb szerint az egyhangú gyorséttermi ételek fogyasztása 10 nap alatt megváltoztatja az anyagcsere működését.

 

Így pusztítja el az emberi bélrendszer hasznos baktériumait

Az emberi bélrendszer közel 3500 különböző mikrobafajt tartalmaz, amelyeknek súlya körülbelül 1,3 kilogramm. A legújabb kutatás bebizonyította, hogy az egyhangú, feldolgozott ételek gyakori fogyasztása a gyomorbaktériumok nagyjából egyharmadának az elpusztulását eredményezi.

Egy kísérlet során bebizonyosodott, hogy ha valaki 10 napig csak gyorséttermi sültkrumplit és hamburgert eszik, és kólát iszik, a mintegy 3500 bélbaktériumból nagyjából 1300 hasznos baktériumfaj pusztul el, aminek oka valószínűleg az egészségtelen és egyhangú ételek fogyasztása volt. Ez azért veszélyes, mert ezek az ételek megölik azokat a bélbaktériumokat, amelyek óvnak az elhízástól, cukorbajtól, szívbetegségektől és ráktól, állítja a The Daily Telegraph Tim Spector, a King’s College epidemiológus professzora.

A bélflóra emésztő enzimeket, A- és K-vitamint termel, fontos szerepet játszik a mikrobák távol tartásában, valamint az anyagcsere szabályozásában. A helytelen táplálkozás az anyagcsere megváltozásával járhat, ami a szervezetre igen káros hatással lehet.

 

Ismerd meg az anyagcseretípusodat

Hogy az anyagcsere kiegyensúlyozottan és egészségesen működjön, az anyagcseretípus szerint érdemes táplálkozni. Mit is jelent ez pontosan?

Mivel mindenkinek máshogy működik a szervezete, az anyagcseretípusunk és eltérő. Ez lehet szénhidrát, fehérje vagy ritkábbik esetben egyensúlyi típusú. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy ha valaki a típusa szerint táplálkozik, és a számára megfelelő arányban biztosítja a fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot, rengeteg pozitívumot fog tapasztalni. Ide tartozik a fogyás, magas energiaszint, betegséges kialakulásának csökkentése, emésztési problémák megszüntetése, és még sorolhatnánk. Szeretnéd tudni, hogy Te melyik típusba tartozol, és miket érdemes fogyasztanod egészséges és sikeres, látványos diétád érdekében? Kattints IDE, hogy kiderítsd.

 

 

Értékelje ezt a tartalmat