Konyhánkat bezártuk, így sajnos az étel házhozszállítás szolgáltatásunk megszűnt.

Mi a Metodic?

Ez egy komplex, tudományos alapokon, és több évtizedes tapasztalatokon nyugvó rendszer, ami megteremti a szervezeteden belül a sejtszintű anyagcsere, a vegetatív idegrendszer és a hormonrendszer egyensúlyát.

Ezek egyensúlya esetén a sejtszintű energiatermelésed és ezzel a vitalitásod maximalizálódik, beáll az optimális testsúly, egészséges leszel, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá válsz, stressztűrő képességed megnő, ezáltal boldogabb, teljesebb életet tudsz élni, ami az önmegvalósítás alapfeltétele is.

Röviden bemutatjuk a Metodic rendszer négy fontos alappillérét, az alábbi ikonokra kattintva, amit ha megértesz, könnyen belátod, hogy egy olyan útmutatót kapsz a kezedbe, amivel könnyedén, akár hetek alatt jobbá teheted az életed minőségét.

Tápanyagarányok
Hormontípus
Élelmiszerlista
Intolerancia

Miért Balance?

Kiegyensúlyozza sejtszintű anyagcseréd, idegrendszered, hormonrendszered működését → a szervek, szervezet teljes működését stabilizálja → fizikai egyensúlyod jó erőnlétet, maximális energiaszintet ad → lelki és a mentális állapotod harmóniába kerül → egészséges, vitális, örömteli leszel, egyensúlyba kerülsz a világgal

Néhány szó a Metodic módszerről

A Metodic fogások a Metodic módszernek megfelelően készülnek, amely egy anyagcseretípus-mérésen alapuló, komplex életmód- és táplálkozási rendszer. Lényege, hogy egyéni és személyre szabott étrendet állítanak össze számodra szakértőink, anyagcsere-típusodnak megfelelően.

A szolgáltatás komplexitását adja, hogy nem kizárólag kérdések és válaszok útján határozzuk meg egyéni típusodat, hanem egy speciális, német szabadalmú, orvostechnikai eszközt is alkalmazunk, amely sokkal pontosabb eredményeket biztosít.

A módszer célja tested természetes egyensúlyának helyreállítása, hogy éhezés és önsanyargatás nélkül érd el a számodra optimális, karcsú és egészséges formát. Ha a típusodnak megfelelően étkezel, sejtszintű energia-ellátottságod megnövekszik, emésztőrendszered működését optimalizálod, hormonrendszered egyensúlyba kerül, tested öngyógyító folyamatai pedig felerősödnek.

Optimalizáld testsúlyod és maximalizáld az energiád! Ha még nem ismered az egyéni táplálkozási típusodat, javasoljuk annak meghatározását.

Anyagcseretípus mérés szolgáltatásunk részleteiért
kattints ide

Ha a szolgáltatás egyelőre nem aktuális számodra, de közelebb kerülnél anyagcsere típusodhoz, töltsd ki teljesen ingyenes kérdőívünket! Ebből 60%-os pontossággal megtudhatod, milyen típusú az anyagcseréd. 100%-os eredményt a gépi mérés adhat, de ételeink megkóstolásához ez már egy remek kiindulási alap.

Ingyenes Anyagcseretípus meghatározó kérdőívünket itt töltheted ki:
Ingyenes anyagcseretípus kérdőív

X

Tisztában vagy azzal, hogy az étkezések alkalmával bevitt fehérje, zsír és szénhidrát aránya közvetlenül befolyásolja energiaszinted és idegrendszered működését? Ezáltal kihat a gondolkodásodra, koncentrációképességedre, a hangulatodra, a stressztűrő képességedre is. Ezekben a tápanyagarányokban rejlik az egyedüli módszer, amivel a sejtszintű energiatermelésed maximalizálni tudod és a vegetatív idegrendszered egyensúlyba hozod. Hogy tudod mindezt a táplálkozással befolyásolni?

Részletes leírás
X

Gondoltad volna, hogy az elhízásodért a nem megfelelő tápanyag arány és túlzott kcal bevitel mellett, nagyrészt az egyik hormonszerved felelős? Bizonyos ételek hatással vannak a hormontermelő szerveinkre: stimulálják azokat, ami hormontermeléssel jár. A fokozott hormontermelés kimerítheti a szervet, ami így alulműködésbe válthat át. Ez többek között az anyagcsere lassulását is okozza, ami hosszútávon hízást okoz. Tudd meg, mik ezek az élelmiszerek!

Részletes leírás
X

Érzed, hogy vannak olyan ételek, amik nem igazán tesznek jót Neked, az emésztésednek? Mindez azért van, mert olyan élelmiszert eszel, ami Téged nem táplál, sőt inkább energiát vesz el és emésztésük nagyon leterheli a szervezetedet. Szeretnéd tudni, mik ezek?

Részletes leírás
X

Tudtad, hogy a laktózmentességgel nem oldod meg a tej jelentette emésztőrendszeri és egyéb problémákat? Tisztában vagy azzal, hogy a tejfehérje (kazein) sokkal ártalmasabb lehet a szervezetre nézve? Nem elég, ha csak a tejcukrot kerülöd, ha a tejfehérjével is gondod van. De miért is kell kerülni azokat az ételeket, amik túlérzékenységet okoznak?

Részletes leírás

IR diéta működőképesen – 160g diéta kicsit másképp

Inzulinrezisztenciás diétába beilleszthető Metodic Food ételek

160g diéta másképp - működőképesen

A Metodic Food ételeinek egyes fogásait úgy állítottuk össze, hogy azok támogatják az inzulinrezisztenciások speciális étkezését és garantáltan segítik a betegségből való felépülést.  Ha IR-es vagy, tudod jól, hogy a problémád visszafordítható, azonban ahhoz, hogy sikeresen és tartósan rendeződjön az egészségi állapotod, a legfontosabb a táplálkozás!

Mi ezt biztosítjuk Neked!

A Metodic IR ajánlás célja, hogy a szénhidrát-anyagcsere kibillenésével kialakult folyamat visszaforduljon a szervezetben. Az elsődleges szempont IR diéta esetén – bármilyen is az anyagcsere típusod, bármilyen állapotban van a szervezeted – a hasnyálmirigy kímélése, annak érdekében, hogy a megfelelő inzulintermelés helyreálljon.  A megoldás nemcsak annyi, hogy figyelünk a szénhidrátfogyasztásra.

 

Mi mindenre figyelünk az IR ételek összeállításában?

 • Kínálatunkban nincsenek finomítatlan, gyorsan felszívódó szénhidrátok, amik hirtelen megemelik a cukorszintet.
 • A Metodic Balance Food minden étele - de főleg a fehérje típusúak - IR barátak, a megelőzést is szolgálják. Mert a lassan felszívódó gabonák mellőzésén túl cukor helyett steviával és eritrittel édesítünk.
 • A szénhidrát mellett fontos, hogy fogyassz kellő mennyiségű fehérjét és zsiradékot, mert ezek lassítják a szénhidrátok felszívódását. Ha minden étkezésnél viszel be az anyagcsere típusodnak megfelelő arányú/mennyiségű fehérjét és zsiradékot is, ez segíteni fog a vércukorszint ingadozásának elkerülésében.
 • Fogásaink tej- és tejtermékmentesek, ugyanis a tejcukor (laktóz) és a tejfehérje (kazein) vércukorszint emelő hatása magas és az inzulintermelést is 6-8-10-szeresére emeli a szervezetben, ami megterheli a hasnyálmirigyet. A laktózmentesség sem elég, erről itt
 • Mellőzük a glutén tartalmú élelmiszereket, mert ezek nagy mennyiségben tartalmaznak gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Továbbá a glutén és a kazein a két legnehezebben emészthető fehérje, ami leterheli az emésztésedet – hosszútávon gyulladást okozva a belekben - és gátolja a regenerációt.
 • Az IR ikonnal jelölt ételeink pedig további kritériumoknak is megfelelnek, amelyek támogatják IR diétádat és nem fognak vércukorszint ingadozást okozni. Az IR ételeink nem tartalmaznak burgonyát, kukoricát, valamint alacsony a glikémiás terhelésük.
 • A 160g –os diéta szerint javasolt szénhidrát bevitelt is tartani tudod, ha szeretnéd. Az alapanyagokon túl ételeink – fehérje típusú bővített adagú fogások esetén - olyan arányban tartalmaznak szénhidrátot, ami beilleszthető a 160g-os diétába, és megfelelő mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, amivel biztosíthatod a napi szükséglet bevitelét.
 • Ételeink nagyrészt kókuszzsírban készülnek, mert így könnyebben emészthetőek, és főzéskor, sütéskor a hő hatására nem keletkeznek a szervezet számára káros transzzsírok.

 

További javaslataink IR diétában:

 1. A másik fontos szempont amellett, hogy mit eszel, a hasnyálmirigy tehermentesítése. Ehhez tarts hosszabb időt, min. 4 órát két étkezés között. A gyakori étkezések állandó inzulintermelést váltanak ki, emiatt folyamatosan terhelt a hasnyálmirigy működése. Adj időt az étkezések között, hogy regenerálódni tudjon a hasnyálmirigy, ezzel mellesleg a gyomrodnak és az emésztésednek is jót teszel!
 2. Amennyiben a szervezet megkapja a számára szükséges tápanyagokat a megfelelő kcal mennyiségben és arányban, akkor ezt az időtartamot éhezés nélkül, nemcsak hogy könnyen kibírja, de még regenerálódni is van lehetősége, ami a gyógyulás elengedhetetlen része.
 3. Kerüld a cukor, gyümölcs, alkohol fogyasztását!
 4. Két étkezés között ne legyen nasi, péksüti, kávé, kóla! Hidd el, ha rendszeresen a tápanyag arányaidnak megfelelően eszel, akkor kevesebb étel is elég lesz, hosszabb ideig tart a jóllakottság érzés és nem fogod kívánni a különböző stimuláló ételeket, italokat.
 5. Ha nem tudod anyagcsere típusod, kezdj el fehérjetípusúaknak kínált ételeinkből IR jelölésűeket választani, mivel ezek terhelik legkevésbé a hasnyálmirigyet. Valószínűleg pár héten belül tapasztalni fogsz pozitív változásokat: enyhülnek a falási rohamok, múlik a fáradékonyság, a koncentráció hiány, emelkedik az energiaszint.

 

A fentiek alapján a Metodic diéta nemcsak hogy megfelel a 160g-os diétának, de annál sokkal többet nyújtva segít a szervezet egyensúlyi működésének visszaállításában és a gyógyulás, jó közérzet helyreállításában.

Amennyiben szeretnéd pontosan tudni szervezeted igényeit, gyere el anyagcseretípus mérésre. Jelentkezni ide kattintva lehetséges.

Terápiás levesünk megújult. A konyhaváltás következtében lehetőség van új alapanyagok használatára. Ilyen például a nógrádi biodinamikus gazdálkodásból származó, ridegtartású marha is, amely az étel fő alkotóeleme. A leves színe ezért is sötétebb, mert ebből a marhacsontból készül és több marhahúst is tartalmaz. Új fejlesztésű receptúránk az eddigiekhez képest ízben és kinézetben szokatlan lehet, viszont tápanyagokban (aminosavakban, kollagénben) gazdagabb. Terápiás leves révén az összetevők és az elkészítés minőségét tartjuk első sorban szem előtt, ezért folyamatosan fejlesztjük, hogy tökéletesen betölthesse gyógyító funkcióját. A fentieket szem előtt tartva kóstolja és fogyassza ezt a levest, amely bár kissé eltér az előzőekben megszokottól, hatását tekintve azonban még jobb és hatékonyabb.

Miért hívjuk a csontlevest ősi csodalevesnek?

36-48 órán keresztül főzött csontleves – mint ősi csodaleves

Elsőre kissé furcsán hangozhat az ősi csodaleves megnevezés, mivel a reformtáplálkozás hívei vagyunk, de tény, hogy nagyanyáink már az ő korukban is nagyon jól tudták, mit kell tenni az ebédlőasztalra. Talán ők – az egészség szempontjából - még nem készítették és fogyasztották olyan tudatosan, csupán jól esett nekik vasárnapi előételként a meleg, étvágygerjesztően aranyló csontleves. Ma már viszont tudjuk, hogy ennek az ételnek a kúraszerű fogyasztása csodákra képes! De mit jelent, hogy kúraszerű fogyasztás, és miért kezd el még ma?

Csontleves az emésztőrendszer helyreállításáért

Napjainkban rengetegen küzdenek különböző emésztési problémákkal, lassú anyagcserével, refluxszal, áteresztő bélszindrómával és egyéb, kellemetlen emésztőrendszeri betegségekkel. Ezek sajnos legtöbbször a helytelen életmód, azon belül pedig a helytelen táplálkozás számlájára írhatók, a szervezetünk pedig így próbál jelezni, hogy valami nincs rendjén, valamit rosszul csinálunk. Sokan ezt fel is ismerik, és életmódváltással próbálnak megszabadulni a különböző emésztőrendszeri betegségektől. Ha azonban évekig helytelenül táplálkoztál, és a szervezeted nem kapta meg a számára megfelelő tápanyagokat, ne várd tőle, hogy hirtelen rendbe jöjjön, és a betegség is elmúljon. A helytelen táplálkozás ugyanis komoly gyulladásokat idézhet elő az emésztőrendszerben, amelyek egyszerű diétával nem kezelhetők.

Mi a megoldás az emésztőrendszerünk helyreállítására?

Nem más, mint a csontleves kúraszerű fogyasztása, a benne található összetevők ugyanis csodaszerek a szervezet számára. Ez nem meglepő, hiszen a 36-48 órán keresztül kíméletesen főzött levesnek köszönhetően, emésztés nélkül, azonnal felszívódnak a benne lévő hasznos tápanyagok. A csontokból, inas, porcos ízületekből értékes anyagok főnek a levesbe, a teljesség igénye nélkül felsorolok párat:

 • zselatinszerű fehérjék
 • kalcium
 • magnézium
 • foszfor
 • kálium
 • kollagén
 • glicerin
 • glutamin
 • hyaluronsav

Miért fontos az emésztőrendszer helyreállítása?

A helytelen táplálkozás által kialakult gyulladások nagymértékben akadályozhatják az emésztés és a felszívódás folyamatát. Abban az esetben, ha valaki éveken keresztül rosszul táplálkozott, és szeretne ezen változtatni, rendkívül fontos a csontleves kúraszerű fogyasztása az emésztőrendszer helyreállítása érdekében. A csontleves ugyanis segíti a gyulladás visszahúzódását, valamint a bélbolyhok letisztításában is fontos szerepet játszik, aminek következtében javulhat az emésztés és a felszívódás hatékonysága. A hyaluronsav, a kollagén, valamint a zselatinszerű fehérjék komoly gyulladáscsökkentő hatással bírnak, valamint sejtregeneráló-megújító szerepükről is ismertek. Mindemellett ez a csodaleves enyhíti a megfázás tüneteit, erősíti az immunrendszert.

Kollagéntartalmának köszönhetően a szépségápolásban is helyt áll, mivel jót tesz a hajnak, a körömnek és a bőrnek, így kúraszerű fogyasztásával optimális hatásait is észreveheted.

Mit jelent a csontleves kúraszerű fogyasztása?

Nagyon fontos kiemelni, hogy a kúra hatékonyságának szempontjából nem elég egyszer-kétszer fogyasztani. Eredményes hatását ugyanis napi 3-4 dl csontleves fogyasztásával éred el, MINIMUM féléven keresztül. Természetesen minél tovább tart a kúra, annál hatásosabb lesz, tehát félév után sem ajánlott abbahagyni. Ha mégis tartanál egy kis szünetet, érdemes utána újrakezdeni a kúrát.

TIPP: Ha unod a csontlevest, használhatod alapléként. Ha felöntöd vele például a zöldséglevest, nagyon jól feldobja az izét, de más ételben is nyugodtan hasznosíthatod.

Kinek ajánlott a csontleves fogyasztása?

Mindenkinek, aki

 • emésztőrendszeri betegségekkel küzd
 • vegetáriánus (fehérje és aminosavak tartalma miatt)
 • szeretne szebb bőrt, erős, ápolt körmöket és hajat
 • régóta rendszertelenül, helytelenül étkezik
 • rátérne az egészséges életmódra
 • vagy már régóta egészségesen táplálkozik, de szeretne még tudatosabban és egészségesebben étkezni
 • vagy csupán szereti a finom leveseket.

Egyszóval, a csontleves jótékony és kifogástalan hatásai miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása. Az emésztőrendszer helyreállítása mellett a kötőszövetekre, porcokra, ízületekre is pozitívan hat kollagén tartalmának köszönhetően.

Megszületett az első saját fejlesztésű termékünk, a Tápióka Protein Puding, ami valójában egy desszertbe bújtatott teljes értékű fogásnak felel meg.

A Tápióka Protein Puding alapanyagai nem tartalmaznak tejet, tejterméket, glutént, hozzáadott cukrot, emellett adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes, természetes és egészséges alapanyagokból készül.

A Metodic arányoknak megfelelően kapható külön fehérje –proteinben kimagaslóan gazdag- és külön szénhidráttípusú –kicsivel alacsonyabb protein tartalmú- változatban, melynek energiatartalma 200, illetve 150 kcal. 98%-os tojásfehérjekivonat tartalma miatt a piacon egyedülállóan gazdag fehérjében, és más proteindús ételekkel ellentétben, nem tartalmaz tejet, így 100%-ig kazein és laktózmentes. Ezen felül fedezi a napi szénhidrát és C-vitamin szükséglet egy részét.

A krémes, lágy textúrájú puding reggelire, tízóraira és uzsonnára, vagy akár fő étkezés után, desszertként is fogyasztható.

Miért hasznos számodra a Tápióka Protein Puding?

 • anyagcseretípusodnak megfelelő tápanyagarányok miatt maximalizálja az energiád, optimalizálja a testsúlyod
 • alacsony kalóriaértéke ellenére laktat
 • hosszútávon teltségérzetet biztosít, ezért kiválóan alkalmazható fogyókúrában
 • kiegyensúlyozottan tartja a vércukorszintet
 • nem okoz emésztési panaszokat, mert nem tartalmazza a fő allergéneket
 • tápanyagtartalma és összetevői alapján megfelelően táplál
Tápióka Protein Puding

Kiknek ajánljuk a Tápióka Protein Pudingot?

 • diétázóknak és fogyókúrázóknak – hatékonyan és hosszú időre csillapítja az éhségérzetet, valamint nem tartalmaz hozzáadott cukrot
 • emésztőrendszeri betegségekkel küzdőknek, speciális diétát követőknek – a puding nem tartalmaz glutént és tejterméket, amelyek jelentősen károsíthatják a szervezetet
 • cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek – mivel a desszert nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezért számukra is ideális édesség, valamint a tápiókában található keményítő az egyetlen a keményítők közül, mely kimondottan ajánlott inzulinrezisztencia esetében
 • cöliákiásoknak és gluténérzékenyeknek – a desszert tej-, cukor-és gluténmentes üzemben készül, igazoltan gluténmentes alapanyagokból.
 • laktóz-és tejfehérje érzékenyeknek – nem tartalmaz tejet és tejterméket
 • az egészséges, reform életmód követőinek – hozzáadott adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes, természetes és egészséges alapanyagokból készül
 • sportolóknak – tojásfehérjepor tartalma miatt ideális azok számára is, akik figyelnek a magas fehérjetartalom bevitelre
 • illetve azoknak, akik csak szeretnének egészséges, finom és könnyű desszertet fogyasztani - hozzáadott C-vitamin tartalma támogatja az immunrendszer egészséges működését

Hogy ne csak egészséges és finom, hanem változatos is legyen, jelenleg 6 féle ízben készítjük a pudingot, melyet folyamatosan bővíteni fogunk:

 • epres
 • szilvás
 • meggyes
 • erdei gyümölcsös
 • barackos
 • almás-fahéjas

Vegetáriánus Metodic menük

Kedves jelenlegi és majdani Megrendelőink! Jó hírünk van: kiszolgálva a felénk érkező igényeiteket, innentől kezdve vega ételek közül is lehetőségetek van válogatni. Akár ilyen életmód szerint éltek, akár csak egy-egy napra választanátok húsmentes fogást, most már megtehetitek. A vega kínálat ételei is megfelelnek a Metodic szerinti táplálkozási típusoknak, viszont a fehérje egységet húsmentesen készítjük. Válogass közülük kedvedre!

Te mire keresel megoldást? Válassz:

Fogyás, súlykontroll
Fogyás, súlykontroll

Fogyás, súlykontroll

Nincs több jojó effektus.

Kattints a részletekért!
Inzulinrezisztencia
Fogyás, súlykontroll

Inzulinrezisztencia

160g diéta másképp - működőképesen.

Kattints a részletekért!
Emésztőrendszeri regeneráció
Fogyás, súlykontroll

Emésztőrendszeri regeneráció

Terápiás csontleves.

Kattints a részletekért!
Vegetáriánus ételek
Fogyás, súlykontroll

Vegetáriánus ételek

Teljes értékű fogások.

Kattints a részletekért!
Tápióka Protein Puding
Tápióka Protein Puding

Édes élmények

Bűntudat nélkül.

Kattints a részletekért!