Zsírégető anyagok, amiket gyakran adj az ételhez: gyorsítják a fogyást!
Ezúttal nem a fűszerekről lesz szó, amikről sokat hallani, hanem valami másról. Olyan ételekről, amelyek egyébként önállóan is megállják a helyüket, de használhatod természetes “adalékként” is őket. Sőt, olajok, lisztek is készülnek belőlük. Mostanra talán gyanítod is, mikről van szó: 3 zsírégető magocskát mutatunk, amelyek segítenek, hogy hatékonyabban működjön az anyagcseréd, és gyorsabban megválj a felesleges kilóktól is.
Tökmag – a legfinomabb zsírégető mag
A tökmag igen gazdag B-vitaminokban, amik mind az idegrendszer, mind az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, erről ITT többet megtudhatsz. Emellett a fogyáshoz egyik legfontosabb ásványi anyagban, a magnéziumban, továbbá cinkben, vasban is bővelkedik, emellett jó növényi fehérjeforrást jelent. Esszenciális zsírsavakban gazdag, segít a koleszterinszint alacsonyan tartásában, óvja a szív- és érrendszer egészségét. Emellett férfiaknál potencianövelő hatással is bír állítólag, továbbá az ízületi gyulladásokra is gyógyítóan hat.
Amellett, hogy fogyaszthatod magában “nasiként”, hozzáadhatod esetleg házi granolához vagy müzlihez, kekszeket és süteményeket dúsíthatsz vele, továbbá a tökmaglisztet adaléklisztként bármilyen alternatív – gluténmentes, teljes kiőrlésű stb. – pogácsához, péksütihez hozzáadhatod. A hidegen sajtolt tökmagolaj pedig kiváló salátákra, ha már unod az olívaolajat.
Szeretnél minden nap hasznos makro- és mikrotápanyagokban gazdag, egészséges, tápláló ebédet fogyasztani, amitől nem nehezülsz el és ami emellett segít a fogyásban is? Válaszd a Metodic Food ételeit minden nap. Glutén-, laktóz- és cukormentes kínálatunkat ITT találod!
Napraforgómag – hétköznapi zsírégető magocska
A napraforgómag szintén csodás B-vitaminforrás, ami nélkülözhetetlen a zsírégetés beindulásához. Emellett E-vitamin-tartalmuk is igen magas, ez egy remek antioxidáns, ami segít többek közt a megfelelő, rugalmas bőrállapot megőrzésében. A legkiválóbb hatást azonban a napraforgómag a szív- és érrendszer egészségére gyakorolja.
Hozzáadhatod müzlikhez és házi péksütikhez szintén, illetve száraz serpenyőben kicsit átpirítva megszórhatsz vele salátákat. Ahogy tökmaglisztet, ugyanúgy napraforgómag-lisztet is lehetőséged van beszerezni, ennek felhasználása megegyezik a búzalisztével, használhatod a sütés mellett sűrítésre is.
Zsírégető és emésztésjavító: a lenmag
A lenmag kiváló rostforrás, emiatt igen pozitívan hat az anyagcserédre. Emellett kalciumban és magnéziumban is gazdag, amik szintén nélkülözhetetlen mikro tápanyagok az emésztés megfelelő működéséhez. Gyulladáscsökkentő hatással bír, kedvezően hat a szív- és érrendszer egészségére, a legtöbb diéta és életmódváltás során nem véletlenül javasolt napi egy evőkanállal a fogyasztása. Segít a székrekedés megszüntetésében.
Olaj formájában salátákra kifejezetten javasolt, a magját otthoni sütésű kiflikbe, kenyerekbe, vagy ahogy a képen is látható, krékerekbe tedd, a lisztjét pedig sűrítésre és adaléklisztként is felhasználhatod.
Fontos, hogy ezeket az ételeket tényleg csak, mint adalékokat fogyaszd, mértékkel vidd be őket. Mivel zsiradékegységnek felelnek meg a Metodic szerint, érdemes tartanod magad a napi ideális, ajánlott bevitelhez, ellenkező esetben hizlalhatnak is. Az ideális beviteli mértéket az anyagcseretípusod határozza meg, amit INNEN ismerhetsz meg!