Kiváló desszert alapanyag – ismerd meg a tápiókát

A tápióka egyre ismertebb alapanyagnak számít, ami nem meglepő, hiszen a kis gyöngyökből álló különlegességből nagyon finom édességek készülnek.

 

Mi az a tápióka?

A tápiókát egy trópusi növény gumós gyökeréből, maniókából állítják elő. Eleinte Dél-Amerika északi részén termesztették, a későbbiekben a világ több pontján is népszerűvé vált. A tápióka gyöngyök úgy készülnek, hogy a maniókagyökérből előállított keményítőlisztet átpréselik egy szitán még szárítás előtt, így alakul a liszt gömbökké. Felhasználása a konyhában igen sokoldalú, valamint nagy előnyt jelent, hogy allergén- és gluténmentes.

 

Gluténmentes ételeket ennél? Válogass étlapunkon fogásaink közül, ahol olyan ételeket találsz, amelyek nem tartalmaznak glutént, cukrot, tejet és tejtermékeket, valamint hozzáadott adalékanyagokat.

 

A tápióka jótékony hatásai

Kevesen ismerik a tápióka jótékony hatásait, ezeket szedtük most össze:

 

Nem csoda, hogy egyre elterjedtebb ez a különlegesség, mivel édességeknek kiváló alapanyaga lehet. Többek között ezért is gondoltuk úgy, hogy étlapunkon szerepeljen a Tápióka Protein Puding, ami amellett, hogy nagyon finom és különleges, magas fehérjetartalma van és még a diétának is kedvez. Az étlapot IDE kattintva találod.