4 gyakori tévhit az edzésről – ezekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt belevágsz


Minden hölgy szép, nőies alakra vágyik, és mint tudjuk, a sportolás ennek a nélkülözhetetlen eleme, ezért a formálódni vágyók nagy reményekkel kezdenek konditerembe járni. Azonban nagyon sok nő fejében léteznek különböző tévhitek a zsírégetésről és formálódásról kapcsolatban, a leggyakoribbakat gyűjtöttük most össze.

 

Félelem a túl nagy izmoktól

Nagyon sok nő félelemmel és tévhitekkel kezd el konditerembe járni, mert sokan tartanak a súlyzós edzésektől. Pedig azoknak a hatalmas testépítőknek nem a 3 kilós súlyoktól lett olyan nagy az izomtömege! Ha tónusosabb felsőtestre és szálkásabb karokra vágysz, ezeket a gyakorlatokat nyugodtan végezheted heti 3x, hiszen nem ezektől leszel olyan, mint Arnold Schwarzenegger.

 

Ha kezdő vagy, érdemes kisebb súlyzóval kezdeni. Ez lehet 2-3 kiló, de kezdetekkor a 2 kiló az ideális. Nagyon fontos a bemelegítés, majd jöhetnek a képen látható gyakorlatok. Ezekből végezz el 3×20 emelést félperces pihenőkkel. Természetesen, ha kevésnek érzed, nyugodtan emeld a súlyt.

Tévhit a számok növeléséről

Az izmot nem az ismétlésszám növelésével, hanem a fokozatosan növelt terheléssel lehet építeni! Ha tehát kezdőként 2 kilós súlyzót használsz, a súlyzó tömegét fokozatosan emeld az edzések során először 3, majd 4 kilóra.

 

Tévhit a női mell feszesítéséről

A női mellben nincsenek izmok, ezért a mell edzésével nem lesznek feszesebbek, és a „tartásuk” sem javul. Nagyon sokat segít azonban a súlyzós edzés, mivel a görnyedt testtartás ezzel javítható, a törzset és a hátat merevítő izmok erősítésével. A testtartás javulásával a mellek „tartása” is sokat változik.

 

Tévhit a zsír eltávolításáról

Sokan gondolják úgy, hogy a zsír a fenékről a farizom edzésével távoltható el, azonban ez csak nagyon kismértékben tud segíteni. Diéta nélkül ugyanis a zsír nem fog egykönnyen eltűnni. Ugyanez a helyzet a combbal és a hassal kapcsolatban. Ha a szervezet nem kapja meg a számára megfelelő táplálékot, nem is fog kedvedre működni!

A zsír eltűntetéséhez elengedhetetlen a diéta, ami akkor sikeres, ha ismered az anyagcseretípusodat. Hogy megtudd, számodra mi az ideális, egészséges és tápláló étel, érdemes részt venned egy anyagcseretípus-mérésen, ahol személyedre szabott konzultáció és élelmiszerlistád mellett, neked való sporttal kapcsolatos tanácsokkal is ellátnak szakembereink. Bővebb információt erről ITT találsz.

Ha tehát feszesebb combra, fenékre, valamint szépen kidolgozott hasra vágysz, a zsír eltüntetése az első lépés, amit a számodra megfelelő, személyedre szabott diétával érhetsz el.

 

 

 

Értékelje ezt a tartalmat