Amilyen hatékony, olyan szórakoztató – három tavaszi sport, ami egyben fogyaszt és kikapcsol


Számos olyan sport létezik, ami nem csak hasznos, hanem szórakoztató is. Ha unalmasnak találod a konditermet, vagy néha kiszakadnál a különböző gyakorlatok ismételgetéséből, ezeket a sportokat Neked találták ki.

 

Nordic walking

A nordic walking egy olyan formája a sétálásnak, amit eredetileg sífutók számára dolgoztak ki abból a célból, hogy nyáron is gyakorolják a sífutást. Ez a fajta sport közkedvelt mind a fiatalok, mind pedig az idősebbek körében, hiszen elég hozzá két bot, valamint az évszaknak megfelelő ruházat. Amellett, hogy erősíti a hátizmot, nem terheli az ízületeket, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek is kifejezetten ajánlott. A nordic walking egyben hobbi is, nem fáraszt le túlzottan, ennek ellenére legalább 20%-kal több kalóriát éget el, mint a gyaloglás.

 

Kangoo

A kangoo pár éve terjedt el Magyarországon, azóta egyre több fitneszteremben van lehetőség erre a szórakoztató edzésre. Egy olyan speciális cipő szükséges hozzá, amit nem kell feltétlenül megvenni, hanem egyre több teremben bérelhető. Mivel a kangoo-cipő talpa különleges, ellipszis rugókkal van felszerelve, ugrálás közben a földre érkezéskor jelentősen csillapítja az ütődést, ezért nagymértékben kíméli az ízületeket. Mindemellett ez a sport növeli az állóképességet, oldja a stresszt, nagyon jó zsírégető, javítja a testtartást és még sorolhatnánk a számos pozitív hatásokat.

Ne feledd, 70% étkezés, 30% sport. Ahhoz, hogy a mozgás hatékony legyen, kiemelkedően fontos szerepe van az egészséges és a szervezet számára megfelelő táplálkozásnak. Töltsd ki ingyenes kérdőívünket, aminek segítségével megtudhatod, milyen típusú az anyagcseréd, valamint a fehérjében vagy inkább a szénhidrátban gazdagabb étrendtől leszel-e jobban.

 

Power jóga

Nincs is annál jobb, mint mikor egy szép tavaszi napon a szabadban lehetünk, és élvezhetjük a természetet és a friss levegőt. Ezt nyugodtan összekötheted egy kis jógázással is, ehhez ajánljuk a power jógát, másnéven a dinamikus jógát. Hasonlít a klasszikus jógához, azonban a gyakorlatokat dinamikusabban, erőteljesebben kell végezni. A power jógát egyre többen választják, mivel fejleszti a rugalmasságot, hajlékonyságot, testtartást, vérkeringést, méregtelenít, oldja a stresszt, fizikailag és lelkileg egyaránt erősít, növeli a szellemi teljesítőképességet, és még sorolhatnánk. A power jóga gyakorlatai összekapcsolják a légzést és a mozgást, ezáltal is harmóniát teremtve testünkben mentálisan és fizikailag.

 

 

Értékelje ezt a tartalmat