Sütés nélküli mindenmentes golyócskák kókusszal és lime-mal

Hoztunk Neked egy szuper, nyári receptet, amit vendégségek idején ugyanúgy bevethetsz, mint akkor, ha csak nassolnál egy kicsit otthon, de nem akarsz hizlaló ételeket enni.

Lime-os-kókuszos “mindenmentes” golyócskák

Hozzávalók

Elkészítés

Darálóban vagy aprítógépben daráld meg a magvakat – nyilván, ha aprítóban készíted, nem kell finomra, maradhat darabod. Kényelmi okokból vehetsz előre őrölt verziót is.

Szintén aprítógépben krémesítsd a datolyát. Ha nehezen megy, adagolj hozzá apránként vizet. Mikor kész, mehet hozzá a már darált kesudió és mandula, krémesítsd őket együtt tovább, míg kb. egységes masszát kapsz, majd adj hozzá fél bögre kókuszreszeléket is, illetve öntsd hozzá a lime levét és héját is. Folytasd a keverést, míg teljesen homogén lesz.

Fél-egy órára tedd hűtőbe a masszát, hogy formázható legyen. Vedd ki, gyúrj tetszőleges méretű golyócskákat, és hempergesd meg a kókuszreszelékben. Ha szeretnéd kicsit feldobni a golyócskák megjelenését, hagyj egy keveset a lime héjából is, és keverd a kókuszreszelékhez, így forgasd bele a gombócokat.

Tedd vissza a hűtőbe, várd meg, míg lehűlnek ismét, és már fogyaszthatod is. Nagyon finom és igazán hűsítő, ha iszol hozzá egy kis mentateát.