5 tünet, ami magas vércukorszintre utal


Ha a szervezeted egészséges állapotban van, a vércukorszintedet gond nélkül képes szabályozni. Milyen tünetetekkel jár azonban a magas vércukorszint? Ezeket szedtük össze.

A magas vércukorszint a cukorbetegeknél jelentkezik alkalmanként. Nagyon fontos erre külön odafigyelni, ugyanis a folyamatosan magas érték komolyabb problémákhoz is vezethet. Ilyen esetben a fertőzések kialakulásának kockázata is megnőhet, emellett eredményezheti a különböző szövődmények kialakulását, a vérerek, idegek, szem, vese, vagy akár a nemiszervek károsodását.

 

Mitől lesz magas a vércukorszint?

  • túl sok cukortartalmú ételek fogyasztása
  • gyulladásos betegségek
  • fertőzések
  • nem megfelelő gyógyszer szedése
  • stressz

 

Fontos! Cukorbetegség esetén, mindenképpen egyeztess az orvosoddal arról, hogy milyen gyógyszereket –milyen mennyiségben- szedj!

Hogyha pedig olyan ételeket fogyasztanál, amelyek nem tartalmaznak cukrot, glutént, tejet és tejterméket, válaszd a Metodic Food fogásait. Étlapunkról országszerte rendelhető diétás ebéd és vacsora.

 

A magas vércukorszint tünetei

Lássuk, mivel jár a magas vércukorszintszint. Ha az alábbiakat tapasztalod, a Te esetedben is fennál:

 

A szokásosnál gyakoribb szomjúság

Hogy a szervezet megszabaduljon a felesleges cukroktól, vizet von el, ami sok folyadékot igényel a tápanyagok szállítása és a méregtelenítés miatt, így agyunk a szomjúságérzettel jelez.

 

Gyakori vizelési kényszer

A szervezet igyekszik megszabadulni a felesleges glükózmennyiségtől, így a magas vércukorszint esetében a vesék többletmunkát végeznek. Ez gyakori vizelési ingerrel jár.

 

Száraz, viszkető bőr, ajkak

Hogy a szervezet a felesleges cukroktól megszabaduljon, a test minden pontjából vizet von el, ami száraz bőrt, kirepedezett ajkakat, térdeket, kézfejeket és sarkakat eredményez.

 

Sérülések hosszabb ideig gyógyulnak

A folyamatos, hosszútávú magas vércukorszint az idegek sérülésével is járhat, így a sebeket, vágásokat is kevésbé fogjuk érezni, emellett sokkal hosszabb ideig fognak begyógyulni.

 

Homályosabb látás

Mint ahogyan említettük, a szervezet mindenhonnan vizet von el, ami a szemekre, pontosabban a szemlencsére is hatással lehet. Ez nehezebb fókuszálással jár, mivel a retina ereit is károsíthatja a magas vércukorszint, ami akár látásvesztéshez is vezethet.

 

 

 

Értékelje ezt a tartalmat