Három karfeszesítő gyakorlat otthon – így tüntesd el az “integető izmot”


A legtöbb nő testén a problémásabb területek közé a has, fenék és a combok sorolhatók, ám sok nő esetében kritikus pont a kar is. Nem is csoda, mivel a puha, lógó felkar nem igazán mutat jól, és sok nőt tesz szégyenlőssé. Persze ez ellen is van megoldás, és nem az, hogy hosszú ujjú pulóverrel rejtegeted a karodat. Ha megfelelő étkezés mellett egy hatékony edzésprogramba kezdesz és lelkiismeretesen végig csinálod, nagyon hamar meglesz az eredménye. Ehhez szedtünk össze pár tippet.

 

Saját testsúlyos gyakorlatok a szép karért

Amire szükséged lesz:

  • szék vagy pad
  • kényelmes edzőruha
  • polifoam
  • sok folyadék
  • sok kitartás

 

Ehhez a tricepsz gyakorlathoz nem lesz másra szükséged, mint egy székre, vagy ha a szabadban csinálod, egy padon is elvégezheted.

Támaszkodj meg a tenyereddel a képen látható pozícióban a széken vagy a padon, a térded legyen derékszögben hajlítva, engedd le a feneked, majd emelkedj vissza. Figyelj rá, hogy a felkarod és az alkarod is derékszögben legyenek egymással.

 

 

 

A klasszikus fekvőtámaszt mindenki ismeri. Nincs szükséged másra, mint egy polifoamra, de természetesen anélkül is csinálhatod, ha úgy kényelmesebb.

A tenyeredet helyezd a vállaiddal egy vonalba, ujjaid nézzenek előre, a tenyereddel és válladdal együtt a csípőd és a bokád is legyenek egy vonalban. Ebben a pozícióban végezd a fekvőtámaszt lábujjaidra és a tenyeredre támaszkodva. A hátad végig maradjon egyenes.

 

 

 

Ez a gyakorlat nagyon hatékonyan célozza meg a tricpeszet és feszesíti a kart.

Feküdj az oldaladra behajlított térdekkel a képen látható pozíció szerint, helyezd a bal kezedet a jobb válladra, a jobb tenyered tedd a földre, nyomd fel a törzsedet a jobb kezed segítségével. Mindkét oldaladon végezd el a gyakorlatot.

 

 

 

 

Ennyit csinálj belőlük

Ha kezdő vagy, első alkalommal csak 8-szor ismételd végig a gyakorlatokat 1 sorozatban, majd fokozatosan növeld az ismétlések és a sorozatok számát:

  1. nap – 8 ismétlés – 1 sorozat
  2. nap – 16 ismétlés – 2 sorozat
  3. nap – 24 ismétlés – 3 sorozat

És így tovább

 

A legfontosabb dolog, ha látványos eredményeket szeretnél

Az étel a testnek az üzemanyaga. Hogy elegendő energiád legen, megfelelő táplálékot kell biztosítanod a szervezeted számára, aminek köszönhetően még többet tudsz mozogni, még több energiád lesz, és még jobb lesz a közérzeted. A tested az energiát az ételekből nyeri, ezekből kapja leginkább az ásványi anyagokat és vitaminokat. Nem teheted meg, hogy üres kalóriákkal tömöd, és itt most nem csak a hizlaló ételekről van szó, hanem a mindenféle diétás, ám ártalmas ételekről is. Biztosíts a szervezetednek olyan ételeket, amelyeket hatékonyan alakít át üzemanyaggá, és a tested is hálás lesz, mivel nem csak az energiaszinteden, hanem a külsődön is látszani fog a változás.

Ha az anyagcseretípusodnak megfelelő, glutén-, tej- és tejtermékmentes összetevőkből, cukor hozzáadása nélkül készített ebédeket keresel, amelyek tápláló, friss, természetes és egészséges összetevőkből, kímélő módszerekkel készülnek, válaszd minden hétköznap ebédre és vacsorára a Metodic Food ételeit!

 

Amit soha ne hagyj ki edzés során

  • folyamatos folyadékpótlás: a verejtékezés és a légzés közben elvesztett folyadék pótlása nagyon fontos
  • nyújtás: nem elhanyagolható, edzés előtt az izmok bemelegítése, edzés végén pedig a tejsav eltüntetésé miatt, hogy elkerüld az izomlázat. Emellett a nyújtással tudod regenerálni az elfáradt izmokat.

 

 

Értékelje ezt a tartalmat