A dehidratált szervezet 9 legfőbb tünete – ezért káros a szépségre


Az ivóvíz nem pótolható semmivel, nem csoda, hogy az élet egyik nélkülözhetetlen feltétele. A víz által a szervezet képes -többek között- méregteleníteni, kontrollálni a vérnyomást, biztosítani az egészséges savbázis-egyensúlyt és még sorolhatnánk. Az elegendő mennyiségű víz azonban nem csupán egészségünk szempontjából nélkülözhetetlen, hanem a szépségre is látványosan hat.

 

A víz fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatok megfelelő működésében. Jótékonyan hat, ha éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet, mivel segít kimosni a lerakódott salakanyagokat, valamint élénkíti a vérkeringést, felpezsdíti a nyirokkeringést. A megfelelő vízfogyasztás azonban nem csak egészség szempontjából fontos, hanem a szépségápolásban is nagy szerepet játszik. Lassítja az öregedési folyamatokat, narancsbőr helyett feszes bőrfelületet, fakóság helyett színt, ráncok és karikák helyett sima arcbőrt eredményez az elegendő víz.

 

A dehidratált szervezet igen rövid idő alatt jelez a víz hiányáról, az alábbi tünetek utalhatnak erre:

  • koncentrációs zavarok
  • fejfájás
  • emésztési problémák, székrekedés
  • rossz lehelet
  • kimerültség, fáradékonyság
  • vizelet színének megváltozása
  • ételek iránti vágy
  • száraz bőr, kiszáradt ajkak
  • izom és ízületi fájdalmak

 

Az elegendő vízfogyasztás az egyik legfontosabb feltétel az egészséges életmód szempontjából, azonban az ivás mellett elengedhetetlen szerepet játszik a megfelelő táplálkozás is. A Metodic Food ételei közül gluténmentes, tej- és tejtermékmentes, cukormentes, valamint hozzáadott adalékanyagoktól mentes ételeinket választhatod ebédre és vacsorára.

Étlapunkat ide kattintva találod!

 Válogass szervezeted számára megfelelő fogásaink közül. Nem tudod, hogy számodra mi az ideális és tápláló étel? Töltsd ki ingyenes kérdőívünket, aminek eredménye alapján megtudhatod, hogy fehérje, szénhidrát vagy egyensúlyi típusa tartozol.

A kérdőívet ide kattintva találod!

 

Milyen mennyiségben érdemes naponta vizet fogyasztani?

Számos cikk foglalkozik ezzel a témával, így nem csoda, ha nem tudod, hogy mennyi folyadék fogyasztása ideális. Fontos azonban tisztázni, hogy 2 liter vizet használ fel a tested naponta attól függetlenül, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz, ezért minimum 2 liter vizet érdemes bevinni a szervezetbe. Ennél azonban többet érdemes inni, de nem sokkal, mivel 3,5-4 liter víz annyira megterheli a szervezetet, ami a szívre károsan hat. A túlzott mennyiségű folyadék bevitele által ugyanis nagymértékben megduzzad a vérmennyiség, és olyan mértékben felhígul, ami a szívet komolyan megterhelheti.

 

 

Értékelje ezt a tartalmat