CÖLIÁKIA

CÖLIÁKIABARÁT KONYHA KIALAKÍTÁSA

CÖLIÁKIABARÁT KONYHA KIALAKÍTÁSARégóta dolgoztunk azon, hogy valóra váljon egy saját konyha álma. 2019. júniusától saját tulajdonú és saját üzemeltetésű konyhában készülnek az ételeink. Ezzel tudjuk teljes mértékben garantálni a magas színvonalat, a prémium minőséget, a glutén-, tej-, ill. laktóz-, cukor-, adalékanyag mentességet. A konyhánk működését úgy alakítottuk ki, hogy a gluténmentes alapanyagok használata mellett a gluténszennyeződés lehetőségét is teljesen kizárjuk. A cöliákiások számára is fogyasztható ételekre a garancia: a szigorú HACCP szabályoknak és a gluténmentességet biztosító előírásoknak a betartása.

Csapatunk elkötelezett az egészséges és tudatos táplálkozás felé, többünk valamilyen ételérzékenység vagy betegség kapcsán saját bőrén tapasztalta meg a táplálkozás jelentőségét az egészség fenntartásában, ill. a gyógyulásban. Így tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos egy diéta szigorú betartása.

Konyhánk létrehozásának egyik fő célja a cöliákiások egyre bővülő körének magas színvonalú kiszolgálása országos szintű gluténmentes étel házhoz szállítással, garantálva a számukra elengedhetetlenül fontos és rendkívül szigorú táplálkozási előírásoknak való megfelelést. 

ALAPANYAGAINK

Alapanyagainkat kizárólag gluténmentes tanúsítvánnyal rendelkező termékekből válogatjuk össze nagy körültekintéssel és gondossággal úgy, hogy az adalékanyag-, tartósítószer-, cukormentességet is biztosítsuk. Egy élelmiszer érzékenységgel küzdő személynek különösen fontos, hogy egészséges, könnyen emészthető alapanyagokból készült étel kerüljön a szervezetébe. A laktóz, illetve – bizonyos ételekben – a tejtermékek használatát sem véletlenül mellőzük.

Hogy konkrétan milyen alternatív alapanyagokat használunk az ételeinkhez, erről az Étlap magyarázat pontban találhatóak további részletes információk. Tovább az étlap magyarázatra >>

TANÚSÍTVÁNYOK, MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Konyhánkban használt alapanyagok gluténmentes tanúsítványai itt megtekinthetőek. Tudjuk, hogy egy cöliákiás számára rendkívül fontos, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy miből és hogyan készülnek az általa fogyasztott ételek.

Tanusítványok

KONYHATECHNOLÓGIÁNK

Cöliákiabarát konyhánkra azért is büszkék vagyunk, mert a legmodernebb technológiát biztosító berendezésekkel került felszerelésre.

KONYHATECHNOLÓGIÁNKEbben a 300 literes főzőüstben készül többek között a speciális terápiás levesünk. Ennek a levesnek a kúraszerű fogyasztása hatékonyan segít élelmiszerintoleranciák esetén az egészséges bélflóra helyreállításában, valamint különböző emésztőrendszeri megbetegedésekből való  felépülésben.

Az eszköz 5 fokozatú kapcsolóval rendelkezik, biztosítva, hogy alacsony hőfokon megfelelő körülmények között készüljön a min. 36 órán át, nagy gondossággal főzött leves. 

 

Rational sütőKonyhánk másik különlegessége ez a Rational sütő, ami a ma létező egyik legmagasabb szintű konyhatechnológiát képviseli. Az ételekben a nedvességet megtartva párol és süt, így kíméletes eljárással készülnek az ételeink, megtartva az élelmiszerek maximális tápanyagtartalmát. A különféle rántott és göngyölt húsok is egészen minimális mennyiségű olaj felhasználásával készülhetnek ebben.

 

 

 

ÉTELKINÁLATUNK

Ételeink fogyaszthatóak glutén, laktóz-, ill. tej-, tejtermék intoleranciával küzdőknek, tejallergiásoknak, cöliákiásoknak, inzulinrezisztenciásoknak, cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak. A gluténérzékenység sokszor együtt jár egyéb élelmiszerintoleranciával is; étlapunkon részletesen jelöljük az ételek összetételét, és az allergén anyagok előfordulását is. 

A fentieken túl ételeink különböző egészségügyi problémákkal küzdő személyek számára ideális diétát jelentenek, mivel a mentességen túl ételeink anyagcseretípuson alapuló táplálkozást szolgálva segítik a szervezet egyensúlyi működésének sejtszintű helyreállítását.

Ételeinket alapvetően kétfajta választékban kínáljuk.

premium

LaktózmentesAz ételérzékenység a pénztárcát is érzékenyen érinti. A mentességet biztosító, alternatív alapanyagok beszerzése sokkal drágább, mint a hagyományos élelmiszereké. Mind ezek mellett törekedtünk arra, hogy elérhető legyen egy egészséges, tudatos táplálkozás azoknak is, akik kénytelenek az érzékenységük folytán speciálisan étkezni.  Prémium ételeinket úgy alkottuk meg, hogy a minőséget olyan nyersanyagokat felhasználva biztosítjuk, hogy egy kedvezőbb árszínvonalon is rendelhetők legyenek a glutén-, laktóz-, adalékanyagmentes ételek. Köretként rizst, kölest, kukoricatésztát, zöldségeket kínálunk; rizs-, kukorica-, zabliszttel főzünk a gluténmentesség biztosítására. A húsételekben nagyrészt csirkét és sertést kínálunk.

premium-top

Tej- és tejtermékmentesPrémium Top ételeink teljesen tej-, és tejtermékmentesek. Köretként basmati rizst, barna rizst, quinoát, zabtöretet is használunk. Tápiókaliszt, zöldbanánliszt is kerül az ételekbe a glutén tartalmú lisztek pótlására. Ebben a kategóriában a húsválaszték pulykával, tengeri hallal és marhahússal bővül. Kukoricatészta mellett itt paleo tésztát is kínálunk. Ételízesítőnek, majonéznek, mustárnak paleo termékek kerülnek felhasználásra.

Azon dolgozunk, hogy olyan ételeket kínáljunk, ami valódi táplálékot nyújt a szervezet számára és közben élvezet és öröm is legyen az étkezés!

 

Győződj meg erről magad is, nézd meg étlapunkat és rendelj egészséges, gluténmentes, tápláló ételeket!  https://metodic.hu/rendeles/