A túlsúly genetikailag meghatározott?
Az meg már rajtad múlik, hogy megadod magad, vagy teszel valamit ellene. Mert hidd el, valóban különbözünk egymástól. Még családon belül is. Nemcsak a kinézetünk, az ízlésünk, az izomzatunk, a pulzusunk tér el egymástól, hanem a különböző élelmiszerekre adott reakcióink is. Mégis sűrűn rácsodálkozunk arra a tényre, hogy ami az egyik embernél működik, az miért nem működik a másiknál? Egy adott diéta, amelynek hatására valaki gyorsan megszabadul túlsúlyától, másoknál miért nem működik? Pedig a magyarázat elképesztően egyszerű: neki teljesen más táplálkozás szükséges az ideális testsúly eléréséhez.
Az utóbbi években tudósok jelentős csoportja kutatta és kutatja ennek okát. Ez a táplálkozástudomány egy teljesen új területe, és a nutrigenomika nevet kapta. Hogy miért? Mert azt vizsgálja, hogyan hatnak a tápanyagok (a nutrition jelentése tápanyag) a génekre, a DNS-re, a fehérjékre és az egész anyagcsere folyamatra. A nutritiongenetics – “magyarul” nutrigenetika – révén derült ki, hogy a genetikai hajlamaink hogyan alakítják a táplálkozás és betegségek közti kölcsönhatást, hogyan befolyásolják egyes tápanyagok hasznosulását, és fordítva, a tápanyagok hogyan befolyásolják a genetikai hajlamainkat.
A Metodic táplálkozási módszere arra a nyilvánvaló tényre épül, hogy ma már tudományosan meghatározhatók mindenki számára – így számodra is – azok az élelmiszerek, amelyekkel elkerülheted az elhízást, illetve megszabadulhatsz fölösleges kilóidtól. A személyre szóló anyagcsere-típus vizsgálat pontosan ez alapján tudja Neked is megmutatni, melyek azok a tápanyagok, amelyek fogyasztásával fel sem merül benned a jövőben, hogyha szüleid elhízottak, akkor Rád is mindenképp ez a sors vár.